Äntligen har jag hittat en sovrumslampa!

Inlägget innehåller affiliatelänk

lampa inredning sekelskifte.jpg

Okej, efter att ha letat i typ 3 månader har jag äntligen köpt en lampa till vårt sovrum. Från början ville jag ha en kristallkrona men det är svårt att hitta rätt modell. Det känns mer som en ständig pågående jakt och sen får man slå till när man väl hittar en som passar perfekt.

Jag är iallafall så nöjd med vår nya lampa. Den kommer från Le Klint, är vit med gulddetaljer uppe och nere. Jag gillar att den är stilren men ändå har någonting extra. Den kommer inte ta över sovrummet men kommer ändå att lyfta helheten. Tyvärr har jag inte fått upp lampan än men ni ska få se sen när den hänger uppe! Det är härligt att vi börjar komma iordning i vårt sovrum och i förra veckan beställde jag nya gardiner.

Le Klint lampa sovrum inredning.jpg
Lampa sovrum Le Klint.jpg
Le Klint Royaldesign lampa sovrum.jpg

Uppföljning - magmuskeldelning efter graviditeten

Jag har fått många mail angående min magmuskeldelning och jag måste säga att jag är så tacksam att ni hör av er. Peppar mig och delar med mig av er historia. Det är nog det bästa med att driva en blogg, att kunna inspirera och hjälpa varandra.

Nu har det snart gått 1 år sedan Livia föddes och ni som följer bloggen vet att jag har en diastasis recti, magmuskeldelning. Jag kämpar mig framåt men det går väldigt långsamt. Min förhoppning är att kroppen ska kunna återhämta sig från diastasis och att jag kan få känna mig stark igen. Idag har jag fotat nya bilder på magen så ni som är intresserade kan få se hur det ser ut nu. Jag tycker att det är läskigt att dela med mig av det här men samtidigt vill jag hjälpa andra i samma situation och visa att det är vanligare än man tror.

magmuskeldelning efter graviditet.jpg

Den största skillnaden sedan sist jag uppdaterade är att jag har fått bättre kontakt med magmusklerna. Innan kunde jag spänna men det kändes absolut ingenting. Nu kan jag känna hur musklerna jobbar när jag gör övningar och det är ett stort steg! Alla steg fram är en vinst och det motiverar mig att fortsätta med övningarna jag fått av naprapaten. Eftersom magmusklerna har börjat “reagera igen” har magen också dragit sig lite inåt. Den kan fortfarande svälla enorm och jag har en liten bulle precis ovanför troskanten. Jag känner ofta ett obehag av magmuskeldelningen och det är det jag försöker jobba vidare på.

magmuskeldelning efter graviditet diastas.jpg

Här slappnar jag av

magmuskeldelning efter graviditet magmuskler.jpg

Här spänner jag magmusklerna

Något som man inte kunde se skillnad på sist var när jag spände och inte spände magen. Nu kan jag ändå se och känna hur jag spänner och arbetar med musklerna. Själva magmuskeldelningen är som störst kring naveln och där kan jag fortfarande lägga två fingrar emellan.

Eftersom jag inte väger mig har jag ingen aning om hur jag ligger till där. Jag väljer istället att gå på hur mina kläder sitter och tyvärr kan jag inte ha alla mina vanliga kläder än. Jag hade som ett mål att komma i mina kläder efter 1 år men det kommer jag misslyckas med. Jag tänker dock inte gräva ner mig i det utan fortsätter att kämpa vidare. Vikten har dock ingenting med magmuskeldelningen att göra men att magen putar bidrar också till att jag inte kommer i mina kläder.

Mina symptom av magmuskeldeningen;

  • Får lätt ont i ryggen

  • Min hållning är dålig

  • Känner mig svag i kroppen

  • Mage som putar och lätt sväller, orsaker obehag

Såhär ska jag jobba vidare med kroppen;

  • Fortsätta göra mina övningar som jag fick av naprapaten

  • Gå fler promenader med vagnen

  • Hitta en ny träningsform som fungerar för mig

Mina mål är;

  • Göra mitt bästa för att hjälpa kroppen att “läka” och hitta tillbaka från magmuskeldeningen. Jag vill verkligen undvika operation och det är absolut sista utvägen.

  • Känna mig stark igen

Perfekta små prickar

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Angelica Aurell prickig klanning Angelicas Closet.jpg

Prickig maxiklänning Asos Pumps Karmine

Den här prickiga klänningen fyndade jag på Asos rea och jag är så nöjd med mitt köp. Jag tycker mycket om prickigt och trivs väldigt bra i maxiklänningar. Klänningen har wrap framtill så tyget rör sig fint när man går. Just nu är klänningen slutsåld men har man tur kanske det kommer någon retur på sajten.

När det kommer till prickigt föredrar jag mindre prickar. Eftersom prickigt är högt på trendlistan den här våren finns det alla möjliga storlekar på prickar i butikerna. Enligt mig tenderar stora prickar att se ut som att man är utklädd men det är bara min personliga åsikt. Det viktigaste är att man trivs själv!

Här nedan tipsar jag om 9 prickiga favoriter från budget till lyx. Klänningen med volanger från Ellos Collection eller midiklänningen med v-ringning från H&M är två grymma budgetköp just nu. Klänningen med små volangkanter är en riktig dröm men sen skulle den svida lite i plånboken också…

prickigt varmode.jpg

Kavaj W118 By Walter Baker / Midiklänning med v-ringning H&M / Wrapklänning Dagmar / Volangklänning Ellos Collection / Kjol Ganni / Linne Cami NYC / Paraply H&M / Hårband H&M / Klänning med små volangkanter Mikael Aghal